Hozzávalók
- 800 g csirkemell
- só, bors
- 3 ek étolaj
- 800 g csiperkegomba
- 300 g szeletelt gépsonka
- 250 g edami sajt
A körethez
- 600 g fagyasztott steakburgonya
- bő olaj a sütéshez
Óvári csirkemell
Hozzávalók
- 800 g csirkemell
- só, bors
- 3 ek étolaj
- 800 g csiperkegomba
- 300 g szeletelt gépsonka
- 250 g edami sajt
A körethez
- 600 g fagyasztott steakburgonya
- bő olaj a sütéshez
Az óvári csirkemell elkészítéséhez először a csirkemellet kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és magas hőfokon, oldalanként kb. fél perc alatt kérgesítjük a húst. Nem baj, ha a közepe kissé nyers marad, mert később még bekerül a sütőbe. A lényeg, hogy a külseje kapjon egy kis kérget.
A gombát vékony szeletekre vágjuk és egy száraz, füstölgő serpenyőben 2-3 részletben lepirítjuk. Nem kell sűrűn kevergetni, mert akkor levet enged, csak hagyjuk, hadd piruljon. Amikor megpirult a gomba, sózzuk és erősen borsozzuk. A pirított gombát eloszlatjuk a hússzeletek tetején, kicsit meghajtva rápakoljuk a gépsonkát, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre. Ha letelt az idő, feljebb vesszük a hőfokot 200 fokra, és grillfokozaton további 6-10 perc alatt készre sütjük a húst.
A steakburgonyát bő olajban ropogósra sütjük a csomagoláson jelzett módon, és ezzel a körettel tálaljuk a húst.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az Óvári csirkemell recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A csirkehús a kedvenced? Próbáld ki többi receptünket is az Óvári csirkemell után!
Krémes spenótos csirke spenótos burgonyapürével