Hirdetés

Piña Colada kuglóf

Hozzávalók

1
kuglófhoz
+

A kuglófhoz

250 g vaj
250 g cukor
3 db tojás
150 ml kókusztej
300 g liszt
50 g kókuszreszelék
1 ½ tk sütőpor (púpos)
1 tk csapott szódabikarbóna
½ tk só
10 db karika, konzerv ananász
50 ml fehér rum

A cukormázhoz

4 ek ananászlé
10 ek porcukor
kókuszchips
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Piña Colada kuglóf

Egy jó kuglóf sosem árt - tartja az ókori mondás, és milyen igaz is ez! Mi most egy kókuszos-ananászos verzióval szerettük volna feldobni a szürke novemberi hétköznapjainkat - és ha kuglóf, hát legyen kövér, így egy kis rumot is csempésztünk bele, innen pedig már egyértelmű volt a névválasztás. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
kuglófhoz
+

A kuglófhoz

250 g vaj
250 g cukor
3 db tojás
150 ml kókusztej
300 g liszt
50 g kókuszreszelék
1 ½ tk sütőpor (púpos)
1 tk csapott szódabikarbóna
½ tk só
10 db karika, konzerv ananász
50 ml fehér rum

A cukormázhoz

4 ek ananászlé
10 ek porcukor
kókuszchips
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A kókusztejet megmelegítjük, majd ráöntjük a kókuszreszelékre és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és kikeverjük. Ehhez a vajas masszához öntjük a kihűlt kókusztejes cuccot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a rumot, végül a feldarabolt ananász karikákat is.

img_0287.jpg

Összekeverjük a hozzávalókat és a kész tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végzünk.

img_0308.jpg

Közben elkészítjük a cukormázat. Az ananászléhez adjuk a porcukrot és simára keverjük. A kuglófot fél órát hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a mázat és megszórjuk pirított kókuszchipsszel.

Próbáljátok ki a receptet és tartsatok velünk a legközelebbi fantasztikus kalandjainkban is!

kuglof.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások