Hozzávalók
- 600 ml tej
- 90 g cukor
- 1 db vaníliarúd
- 20 g kukoricakeményítő
- 6 db tojássárgája
- 3 db banán
A csokiöntethez:
- 150 ml tejszín
- 100 g étcsoki
- 1 ek rum (elhagyható)
A tejszínhabhoz:
- 150 ml hideg tejszín
- 2 ek porcukor
A rétegezéshez:
- 100 g pekándió durvára vágva
- 1 db banán szeletelve
Házi banánpuding rumos csokiszósszal nyakon öntve
Hozzávalók
- 600 ml tej
- 90 g cukor
- 1 db vaníliarúd
- 20 g kukoricakeményítő
- 6 db tojássárgája
- 3 db banán
A csokiöntethez:
- 150 ml tejszín
- 100 g étcsoki
- 1 ek rum (elhagyható)
A tejszínhabhoz:
- 150 ml hideg tejszín
- 2 ek porcukor
A rétegezéshez:
- 100 g pekándió durvára vágva
- 1 db banán szeletelve
A pudinghoz egy kevés tejjel elkeverjük a keményítőt, majd hozzákeverjük a banán kivételével az összes többi hozzávalót. A banánt lepürésítjük botmixerrel. A tejes tojásos keveréket folyamatos keverés mellett közepes lángon besűrítjük, mintha pudingot főznénk. Amikor langyosra hűlt az alap, hozzákeverjük a banánpürét.
A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a csokira, amikor felolvadt homogénre keverjük és hozzáadjuk a rumot. A pekándiót 180 fokos sütőben (vagy serpenyőben) megpirítjuk és apróra vágjuk. Egymásra rétegezzük poharakba a pudingot, a banánszeleteket, a csokiöntetet és a pirított pekándiót. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé belekeverjük a porcukrot és a tejszínhabot a pudingokra halmozzuk.