Hirdetés

Sörpácos csirkenyárs

Hozzávalók

10
darabhoz
+
2 dl barnasör
50 ml olívaolaj
50 g méz
2 gerezd nagy fokhagyma
1 tk só
1 mk bors
1 db kis szerecsendió
1 kg csirkecombfilé
2 db kápiapaprika
1 db póréhagyma
1 db nagyobb cukkini
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sörpácos csirkenyárs

A napsütés és jó idő beköszöntével a szabadban, de borongósabb napokon akár a konyhában is grillezhettek. Ehhez természetesen kitaláltunk nektek, egy frankó sörpácos nyársat, amit jól megtűzdeltünk zöldségekkel és az átlagos csirkemell helyett, most a csirkecombfilét hívtuk segítségül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+
2 dl barnasör
50 ml olívaolaj
50 g méz
2 gerezd nagy fokhagyma
1 tk só
1 mk bors
1 db kis szerecsendió
1 kg csirkecombfilé
2 db kápiapaprika
1 db póréhagyma
1 db nagyobb cukkini
Bevásárlólistához adom

Fotó: Puskás Nóri

Először elkészítjük a pácot: a barnasört elkeverjük az olívaolajjal és a mézzel, hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót. A felkockázott csirkehúsokat jó alaposan beleforgatják a mázba és egy kicsit pihentetjük. A zöldségeket egységes méretűre vágjuk, a hurkapálcikákat vízbe áztatjuk, és ha ezekkel megvagyunk, összeállítjuk a nyársakat. A zöldségeket a hússal váltogatva, feltűzzük a nyársra és kevés olívaolajon, forró serpenyőben, minden oldalát jó alaposan lepirítjuk.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások