Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz

A naanhoz

250 g liszt
100 ml natúr joghurt
3 ½ g szárított élesztő
6 g sütőpor
1 tk só
80 ml víz
1 ek olaj

A sült zöldséghez

2 - 3 szál sárgarépa
5 gerezd fokhagyma
1 db édesburgonya
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej karfiol
1 marék csicseriborsó (konzerv)
½ db lime leve
5 ek olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt koriander
1 mk pirospaprika
1 mk őrölt római kömény
1 mk kurkuma
1 db gránátalma
1 nagy marék friss spenót

Az avokádós szószhoz

1 db avokádó
2 marék csicseriborsó (konzerv)
só, bors
1 mk római kömény
1 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss spenót
4 ek joghurt
½ db lime leve
Hirdetés

Isteni zöldséges naan - a nem vegák is imádni fogják!

Azt hittétek, hogy csak a húsos ételek lehetnek brutálisan izgalmasak? Hát akkor mutatok egy olyan színes vega naan kenyeret, hogy mind a 10 ujjatokat megnyaljátok utána!
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz

A naanhoz

250 g liszt
100 ml natúr joghurt
3 ½ g szárított élesztő
6 g sütőpor
1 tk só
80 ml víz
1 ek olaj

A sült zöldséghez

2 - 3 szál sárgarépa
5 gerezd fokhagyma
1 db édesburgonya
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej karfiol
1 marék csicseriborsó (konzerv)
½ db lime leve
5 ek olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt koriander
1 mk pirospaprika
1 mk őrölt római kömény
1 mk kurkuma
1 db gránátalma
1 nagy marék friss spenót

Az avokádós szószhoz

1 db avokádó
2 marék csicseriborsó (konzerv)
só, bors
1 mk római kömény
1 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss spenót
4 ek joghurt
½ db lime leve

A sült zöldségekhez a megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, ráfacsarjuk a fél lime levét és 180 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsin,  aranybarnára sütjük őket. Ha megsültek, összekeverjük a spenóttal, a gránátalma magokkal és még egy kis olívaolajjal. A szószhoz a hozzávalókat egy aprítógépben pürésítjük.

A naan kenyérhez egy keverőtálba tesszük a lisztet, a joghurtot, az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet és az olajat. Az egészet homogén tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk belőle, belisztezzük a tetejét és letakarva kelni hagyjuk. A megkelt naan tésztát kicsit átgyúrjuk, 4 egyforma részre vágjuk, és nagyjából kör alakúra nyújtuk. 

Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés liszttel megszórjuk és beletesszük a kinyújtott tésztát, gyorsan lefedjük és addig sütjük, amíg fekete kis hólyagok nem keletkeznek a felületén, ekkor fordítunk rajta egyet és készre sütjük. Egy konyharuhába betakarva pihentetjük, hogy megpuhuljon a saját gőzében, amíg a többi naant megsütjük. A naan kenyereket meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megpakoljuk a sült zöldségekkel és meglocsoljuk az avokádós szósszal, félbehajtjuk és tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások