Vega
Hozzávalók
- 200 g fusilli
- só
- 30 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g friss bébispenót
- őrölt bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 tk friss citromlé
- 200 - 250 ml habtejszín
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 200 g cukkini
- 200 g zöldborsó
- 50 g parmezán
Tavaszi extra zöld tészta
Hozzávalók
- 200 g fusilli
- só
- 30 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g friss bébispenót
- őrölt bors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 tk friss citromlé
- 200 - 250 ml habtejszín
- 1 - 2 ek olívaolaj
- 200 g cukkini
- 200 g zöldborsó
- 50 g parmezán
A tavaszi extra zöld tészta valójában pofonegyszerű. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát, ha elkezdett illatozni, rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót. Ha összeesett, meglocsoljuk a citromlével, felöntjük a tejszínnel és leturmixoljuk.
Egy serpenyőben az olajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a feldarabolt cukkinit 2-3 perc alatt, ráöntjük a borsót, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekre öntjük a tésztát, a spenótos krémet, végül ráreszeljük a parmezánt és minél előbb befaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett az extra zöld tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még egy kis tavasz jöhet??
Rántott újhagyma kéksajtmártással