Hozzávalók
A remuládhoz
- 150 g majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 mk mustár
- 1 tk porcukor
- 1 szál újhagyma
- 3 db kovászos uborka
- 1 ek kovászosuborka-lé
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
A hasábkrumplihoz
- 400 g fagyasztott hasábkrumpli
- bő étolaj a sütéshez
- só
A halhoz
- 400 g farkassügér-filé
- só, bors
- 100 g finomliszt
- 1 mk fűszerpaprika
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
Sügér paprikás lisztben kovászos uborkás remuláddal és hasábbal
Hozzávalók
A remuládhoz
- 150 g majonéz
- 2 ek tejföl
- 1 mk mustár
- 1 tk porcukor
- 1 szál újhagyma
- 3 db kovászos uborka
- 1 ek kovászosuborka-lé
- 1 csokor friss petrezselyem
- só
A hasábkrumplihoz
- 400 g fagyasztott hasábkrumpli
- bő étolaj a sütéshez
- só
A halhoz
- 400 g farkassügér-filé
- só, bors
- 100 g finomliszt
- 1 mk fűszerpaprika
- bő étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
A sügérhez készülő remuládhoz a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a porcukrot összekeverjük a karikára vágott újhagymával, a kis kockákra vágott uborkával és annak levével, a finomra vágott petrezselyemmel és sóval. A krumplit a csomagoláson leírtak szerint, bő olajban készre sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla az olajat, és csak a tálalásnál sózzuk.
A sügért egy konyhai papírtörlővel, amennyire tudjuk, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a lisztben elkeverjük a pirospaprikát, és megforgatjuk benne a halfilét. Az olajat kb. 160 fokra melegítjük, és 3 perc alatt készre sütjük benne a halat, ezután egy konyhai papírtörlőre szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat. Tányérra szedjük a krumplit, megsózzuk, rátesszük a halat, mellé kanalazzuk a remuládot, és megszórjuk szeletelt újhagymával.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sügér recetpje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!