Hozzávalók
- 2 kg főzőbanán
- 2 db lime
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 tk őrölt kardamom
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 500 ml víz
500 g 31-es befőzőcukor
Hozzávalók
- 2 kg főzőbanán
- 2 db lime
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 tk őrölt kardamom
- 1 csipet só
- 1 db vaníliarúd
- 500 ml víz
500 g 31-es befőzőcukor
A főzőbanándzsem elkészítéséhez az érett főzőbanánokat meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd beletesszük egy lábasba. Hozzáadjuk a lime reszelt héját és levét, a fűszereket, a sót, majd a félbevágott és kikapart vaníliarudat is.
Felöntjük vízzel, közepes lángon az első forralásig főzzük, majd hozzáadjuk a befőzőcukrot.
Közben botmixerrel egy párat zúzhatunk rajta, és sűrűre főzzük. A kész dzsemet alaposan kimosott befőttesüvegekbe töltjük.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a lime-os főzőbanándzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!