Hozzávalók
- 250 g penne
- ½ csirkemell (kb. 220 g)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 200 g mirelit paraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.25 szerecsendió
- 200 g mirelit zöldborsó
- 250 ml tejszín
- 0.25 citrom leve
Spenótos-borsós-csirkés penne
Hozzávalók
- 250 g penne
- ½ csirkemell (kb. 220 g)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 200 g mirelit paraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.25 szerecsendió
- 200 g mirelit zöldborsó
- 250 ml tejszín
- 0.25 citrom leve
A csirkés penne egyik varázsa, hogy ha ez a kettő megvan, innentől nagyjából bármivel turbózható. Most éppen borsóval és spenóttal történt.
A pennét bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Közben a csirkemellet kis kockákra vágjuk, és egy kevés sóval és borssal addig pirítjuk az olajon, amíg egy kis színt kap. Ekkor mehet rá a paraj, a zúzott fokhagyma és a reszelt szerecsendió. Ha a paraj elfőtte a levét, hozzáadjuk a zöldborsót, 2-3 percig pároljuk így, majd mehet rá a tejszín. 4-5 percig forraljuk, végül meglocsoljuk egy kevés citromlével. A tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a spenótos borsós csirkés penne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!