Hirdetés

Brazil csirkés pite

Hozzávalók

Hozzávalók
23
cm átmérőjű formához

A töltelékhez:

800 g frissen sült csirkemell vagy maradék maradék sült csirkehús szálaira szedve
4 - 5 ek konzerv kukorica
10 szem zöld olívabogyó
1 kis fej lilahgyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
2 - 3 ek sriracha csípős szósz
3 ek passata (passzírozott paradicsom)
1 csokor friss koriander

A tésztához:

170 g hideg vaj
2 tojássárgája
1 tojás (a lekenéshez)
250 g liszt
1 tk só
2 - 3 ek hideg víz
Hirdetés

Brazil csirkés pite

Ha éppen van egy jókora adag maradék csirkemell otthon, tökéletes lesz ebbe a brazil pitébe! :D Enyhén csípős, fűszeres, a tészta pedig annyira omlós, hogy egy kis zöldsali és meg is van a vacsi a hétvégi maradékból, hiszen eljátszhatjuk ezt sertéssel, sőt akár marhával is ;)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
23
cm átmérőjű formához

A töltelékhez:

800 g frissen sült csirkemell vagy maradék maradék sült csirkehús szálaira szedve
4 - 5 ek konzerv kukorica
10 szem zöld olívabogyó
1 kis fej lilahgyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
2 - 3 ek sriracha csípős szósz
3 ek passata (passzírozott paradicsom)
1 csokor friss koriander

A tésztához:

170 g hideg vaj
2 tojássárgája
1 tojás (a lekenéshez)
250 g liszt
1 tk só
2 - 3 ek hideg víz

Először elkészítjük a tésztát: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval és hozzáadjuk a tojássárgáját és pár evőkanál vizet, ha szükséges, hogy összeálljon. Fóliába becsomagoljuk és egy órát hagyjuk pihenni. A töltelékhez egy serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Miután üvegesre pároltuk, mehet bele az előkészített csirkemell, apróra vágott olívabogyó és a kukorica. (Közben kivesszük a hűtőből a tésztát.) 1-2 perc pirítás után belerakjuk a passatat és a csípős szószt.  Alaposan összeforgatjuk és alacsony lángon még 2-3 percig sütjük. A legvégén apróra vágott koriandert szórunk bele. A tésztát kicsit átgyúrjuk és a 3/4-nél elvágjuk. Mindkét részt kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A nagyobbikat belefektetjük a tortaformába. Beletöltjük a húsos tölteléket majd erre rakjuk rá a kisebbik tésztát. Lenyomkodjuk, a széleinél is, hogy ne szakadjon szét. A közepébe egy metszést vágunk és lekenjük a tetejét tojással. Előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások