Hozzávalók
- 500 ml langyos víz
- 50 g élesztő
- 700 g kenyérliszt
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 csokor medvehagyma
- 2 tk só
- 1 mk cukor
- 60 ml olívaolaj
A tetejére
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 3 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 2 fürt koktélparadicsom
- 1 ek nagy szemű só vagy sópehely
Medvehagymás focaccia
Hozzávalók
- 500 ml langyos víz
- 50 g élesztő
- 700 g kenyérliszt
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 csokor medvehagyma
- 2 tk só
- 1 mk cukor
- 60 ml olívaolaj
A tetejére
- 2 - 3 ek olívaolaj
- 3 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 2 fürt koktélparadicsom
- 1 ek nagy szemű só vagy sópehely
A focaccia elkészítése messze nem olyan vészes, mint elsőre gondolnátok. Az elkészítéséhez először a lisztet egy tálba mérjük. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és ha egy picit feloldódott (nem szükséges felfuttatni), a liszthez öntjük. A fokhagymát és a medvehagymát apróra vágjuk, ez is mehet a liszthez, majd mehet hozzá a só, a cukor és a 60 ml olívaolaj. Sima tésztát dagasztunk belőle, nagyjából 10 perc alatt, majd letakarva, szélmentes, meleg helyen 60 percig kelesztjük.
Ha megkelt, olajos kézzel kissé átgyúrjuk a tésztát, majd egy kiolajozott, nagy méretű (kb. 30 x 40 cm-es) tepsibe nyomkodjuk, és letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további 30 percig.
Az ujjbegyünkkel egy-egy helyen megnyomkodjuk a tésztát, meglocsoljuk 2-3 ek olívaolajjal, szórunk rá apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, a maradék ágacskákat pedig egészben rádobjuk a tetejére. Mehet rá a két fürt koktélparadicsom, megszórjuk nagy szemű sóval, és betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!