Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 400 g savanyú káposzta (apró)
- 700 g krumpli
- só
- 200 g finomliszt
- 1 ek sertészsír
- 175 g tejföl
Cinke
Hozzávalók
- 150 g kenyérszalonna
- 400 g savanyú káposzta (apró)
- 700 g krumpli
- só
- 200 g finomliszt
- 1 ek sertészsír
- 175 g tejföl
A cinke elkészítésének első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és közepes hőfokon 6-8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük. A visszamaradt zsíron 2-3 perc alatt megpirítjuk az ízlés szerint átmosott káposztát, majd félretesszük.
A krumplit megpucoljuk, 2 cm-es kockákra vágjuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A vizet sózzuk, és addig főzzük a krumplit, amíg teljesen meg nem puhul. Ekkor leszűrjük, de a főzővizet megtartjuk. 250 ml-t visszaöntünk a krumpli mellé a lábasba, és egy krumplinyomó segítségével összetörjük a krumplit.
Alacsony hőfokon tovább főzzük és kis adagokban elkezdjük hozzáadni a lisztet. Mindeközben folyamatosan kevergetjük, hogy a krumpli felvegye a lisztet, ami 2-3 percet vesz igénybe. Amint ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről és egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából, amiket egy serpenyőben, forró zsíron, oldalanként 1-2 perc alatt lepirítunk.
A megpirult cinkéket a káposztával, a szalonnával és a tejföllel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a cinke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A krumpli az egyik legnépszerűbb konyhai alapanyag. Nem csak táplálól és olcsó, de a legegyszerűbb fogástól a legmenőbbig mindenben remekül felhasználható. Ha szeretnétek, ha a konyhai tudományotok nem állna meg a burgonyapürénél, akkor ezeket a recepteket érdemes csekkolnotok.
Tejszínes-spenótos krumpli besütve