Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
burgerhez
+
- ½ db padlizsán
- ½ db cukkini
1 db főtt burgonya
2 - 4 ek olívaolaj
300 g darált marhahús
só, bors
2 db magos zsemle

A szószhoz

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított petrezselyem
1 tk szárított bazsalikom
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
1 ek barna cukor
só, bors

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
400 ml ALDI Kokárdás UHT tej
1 tk szerecsendió
só, bors
50 g reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Muszaka-burger

A görögök egyik közkedvelt étele a muszaka, melyet most burger formájában tárunk az olvasók elé – bár a kivitelezés más, a jól ismert ízek visszaköszönnek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+
- ½ db padlizsán
- ½ db cukkini
1 db főtt burgonya
2 - 4 ek olívaolaj
300 g darált marhahús
só, bors
2 db magos zsemle

A szószhoz

1 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított petrezselyem
1 tk szárított bazsalikom
1 mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
1 ek barna cukor
só, bors

A besamelhez

50 g vaj
50 g liszt
400 ml ALDI Kokárdás UHT tej
1 tk szerecsendió
só, bors
50 g reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Elkészítjük a szószt: kevés olajon megfuttatjuk az apróra kockázott vöröshagymát és átnyomott fokhagymát, erre rákanalazzuk a paradicsompürét, kicsit megpirítjuk, ráöntjük, majd elpároljuk a vörösbort, hozzáadjuk a fűszereket, majd további 3-5 percig közepes lángon kavargatjuk.

A padlizsánból burgerenként 2 karikát vágunk, a cukkiniből 3 csíkot hosszában, a burgonyából szintén 2 karikát, ezeknek mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk.

A besamelhez vajat olvasztunk, elkeverjük rajta a lisztet, míg világosbarna nem lesz, majd adagonként felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük egy habverővel, végül fűszerezzük, és hozzáadjuk a parmezánt.

A darált húsból pogácsákat formázunk, melyek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és oldalanként 4-5 perc alatt közepes lángon készre sütjük. Ennek a zsírján megpirítjuk a félbevágott zsemlék belső felét.

Muszaka-burger

A zsemlék aljára kanalazunk a besamelből, erre kerül a padlizsán, majd a húspogácsa, a cukkini, a krumpli, a zsemle tetejét pedig a paradicsomos szósszal kenjük meg, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a muszaka-burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások