Hozzávalók
- 250 g tisztított burgonya
- só
- 250 g csuszatészta
- 1 ek zsír
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- 50 ml tésztafőző víz
- őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
A tálaláshoz
- csemegeuborka
Hozzávalók
- 250 g tisztított burgonya
- só
- 250 g csuszatészta
- 1 ek zsír
- 1 fej hagyma
- 1 ek pirospaprika
- 50 ml tésztafőző víz
- őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
A tálaláshoz
- csemegeuborka
A grenadírmarshoz, azaz a krumplis tésztához először a krumplit kockára vágjuk, és enyhén sós vízben, közepes lángon puhára főzzük, majd leszűrjük. A tésztát szintén enyhén sós, bő vízben fogkeményre főzzük (semmi esetre se főzzük teljesen készre), ezután leszűrjük, de a vízből egy keveset megtartunk.
Egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megfőtt krumplit, amit egy villával darabosra törünk. Beletesszük a tésztát, felöntjük a főzővízzel és sózzuk, borsozzuk. Ne sajnáljuk a borsot! Végül ízesítjük a köménnyel, és magas lángon alaposan lepirítjuk, majd savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a grenadírmars receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!