Hozzávalók
- 200 g pappardelle
- só
- 2 ek olívaolaj
- 8 szál újhagyma
- 50 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk finomliszt
- 150 ml tésztafőzővíz
- 300 ml habtejszín
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- bors
- 100 g füstölt sajt
Újhagymás-tejszínes tészta
Hozzávalók
- 200 g pappardelle
- só
- 2 ek olívaolaj
- 8 szál újhagyma
- 50 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk finomliszt
- 150 ml tésztafőzővíz
- 300 ml habtejszín
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- bors
- 100 g füstölt sajt
Az újhagymás-tejszínes tészta első lépéseként a pappardellét enyhén sós vízben, a csomagoláson előírt idő szerint megfőzzük. Leszűrjük, a főzőlevéből félreteszünk 150 ml-t, majd a megfőtt tésztát leöblítjük és egy kevés olívaolajjal meglocsolva félretesszük.
Az újhagymát felaprítjuk vékony karikákra és a zöld részét félretesszük. A fehérebbik részét egy serpenyőben, közepes hőfokon megpirítjuk 1-2 perc alatt a vajon a szeletelt fokhagymával együtt. Jöhet hozzá a liszt, amit szintén 1 percig pirítunk, aztán felöntjük a tésztafőzővízzel, illetve a tejszínnel. Ízesítjük szerecsendióval, sózzuk és borsozzuk, és jöhet hozzá a reszelt füstölt sajt is. 2 perc alatt összefőzzük, hogy a sajt teljesen felolvadjon, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát, tányérokba szedjük és megszórjuk a tetejét az újhagyma zöldjével.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett az újhagymás-tejszínes tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!