Hozzávalók
- 6 db nagy ördögszekér gomba
A tésztabundához
- 65 g liszt
- 65 g kukoricakeményítő
- ½ tk Cayenne-bors
- só, bors
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagymapor
- 1 ½ tk füstölt paprika
- 150 ml mandulatej
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 200 ml vegán, natúr kókuszjoghurt
- 3 ek tojásmentes majonéz
- só, bors
- 2 tk citromlé vagy fehérborecet
- 1 csokor snidling
- 2 ek Worcester szósz
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- nagyszemű só
- 1 - 1 gerezd citrom
Vegán "tintahalkarika" mártogatóssal
Hozzávalók
- 6 db nagy ördögszekér gomba
A tésztabundához
- 65 g liszt
- 65 g kukoricakeményítő
- ½ tk Cayenne-bors
- só, bors
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk vöröshagymapor
- 1 ½ tk füstölt paprika
- 150 ml mandulatej
- olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 200 ml vegán, natúr kókuszjoghurt
- 3 ek tojásmentes majonéz
- só, bors
- 2 tk citromlé vagy fehérborecet
- 1 csokor snidling
- 2 ek Worcester szósz
A tálaláshoz
- 1 csokor friss petrezselyem
- nagyszemű só
- 1 - 1 gerezd citrom
A tésztabunda összetevőit kézi habverővel csomómentesre keverjük. A gombákat egy tiszta, nedves textilronggyal megtisztítjuk, majd 1 cm széles szeletekre vágjuk, amik közepét habkinyomó csőrrel vagy kis méretű pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk. Az így készült karikákat, a kivájt részt és a gombák kilyukasztott kalapját is a masszába forgatjuk.
Egy magas falú serpenyőben 170 fokra hevítjük az olajat, és oldalanként max 2 perc alatt aranyszínűre sütjük a gombaszeleteket. Amik elkészültek, papírtörlőn parkolnak kicsit.
Sütés közben a mártogatós összetevőit is egyneművé keverjük, kóstoljuk, majd ha tökéletesen ízesítettük, apróra vágott petrezselyemmel, nagyszemű sóval és pár csepp friss citromlével tálaljuk.
Ha tetszett a vegán tintahalkarika mártogatóssal, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!