Hirdetés
Karácsonyi menü

Vegán "tintahalkarika" mártogatóssal

Hozzávalók

2
főre
+
6 db nagy ördögszekér gomba

A tésztabundához

65 g liszt
65 g kukoricakeményítő
½ tk Cayenne-bors
só, bors
½ tk fokhagymapor
½ tk vöröshagymapor
1 ½ tk füstölt paprika
150 ml mandulatej
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

200 ml vegán, natúr kókuszjoghurt
3 ek tojásmentes majonéz
só, bors
2 tk citromlé vagy fehérborecet
1 csokor snidling
2 ek Worcester szósz

A tálaláshoz

1 csokor friss petrezselyem
nagyszemű só
1 - 1 gerezd citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vegán "tintahalkarika" mártogatóssal

A ropogós tésztabundában sült tintahalkarika nagyon népszerű csemege, aminek most nagyszerű vegán alternatíváját mutatom meg, hogy azok se maradjanak ki ebből, akik nem szeretik a tengeri kütyüket vagy nem fogyasztanak állati eredetű alapanyagokat. Frissítő, krémes, szintén vegán mártogatóssal egészítjük ki a fogást, hogy tényleg ne legyen hiányérzete senkinek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
6 db nagy ördögszekér gomba

A tésztabundához

65 g liszt
65 g kukoricakeményítő
½ tk Cayenne-bors
só, bors
½ tk fokhagymapor
½ tk vöröshagymapor
1 ½ tk füstölt paprika
150 ml mandulatej
olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

200 ml vegán, natúr kókuszjoghurt
3 ek tojásmentes majonéz
só, bors
2 tk citromlé vagy fehérborecet
1 csokor snidling
2 ek Worcester szósz

A tálaláshoz

1 csokor friss petrezselyem
nagyszemű só
1 - 1 gerezd citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztabunda összetevőit kézi habverővel csomómentesre keverjük. A gombákat egy tiszta, nedves textilronggyal megtisztítjuk, majd 1 cm széles szeletekre vágjuk, amik közepét habkinyomó csőrrel vagy kis méretű pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk. Az így készült karikákat, a kivájt részt és a gombák kilyukasztott kalapját is a masszába forgatjuk. 

Egy magas falú serpenyőben 170 fokra hevítjük az olajat, és oldalanként max 2 perc alatt aranyszínűre sütjük a gombaszeleteket. Amik elkészültek, papírtörlőn parkolnak kicsit. 

Sütés közben a mártogatós összetevőit is egyneművé keverjük, kóstoljuk, majd ha tökéletesen ízesítettük, apróra vágott petrezselyemmel, nagyszemű sóval és pár csepp friss citromlével tálaljuk.

Ha tetszett a vegán tintahalkarika mártogatóssal, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások