Hozzávalók
A tésztához
- 400 g krumpli
- só
- 100 g fodros kocka
- 4 ek olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 szál újhagyma
A raguhoz
- 60 g füstölt szalonna
- 300 - 400 g sertésszűz
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 1 l alaplé
Brassói aprópecsenyés tészta
Hozzávalók
A tésztához
- 400 g krumpli
- só
- 100 g fodros kocka
- 4 ek olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 szál újhagyma
A raguhoz
- 60 g füstölt szalonna
- 300 - 400 g sertésszűz
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 1 l alaplé
A brassói aprópecsenyés tésztához a krumplit megpucoljuk, 3 cm-es kockákra vágjuk, és nagyon bő, sós vízbe tesszük főni. Ha félig megpuhult, belerakjuk a tésztát is, és addig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz. Leszűrjük, és összeforgatjuk 1 ek olajjal.
A raguhoz a szalonnát apróra vágjuk, és zsírjára pirítjuk egy nagy serpenyőben. Közben a húst lehártyázzuk, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A serpenyőből kiszedjük a pörcöt, és a visszamaradt zsíron körbepirítjuk a húst, majd ezt is kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a sűrített paradicsomot is, kevergetve 4-5 percig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel.
Felöntjük 200 ml alaplével, és ezt addig ismételjük, amíg megpuhul a hagyma és egy sűrű alapot kapunk. Visszarakjuk a húst és a szalonnát, majd addig főzzük, amíg meg nem puhul a hús, közben öntögetjük az alaplével.
Egy másik serpenyőben, 3 ek olajon aranybarnára pirítjuk a tésztás keveréket. Hozzáöntjük a húsos raguhoz, ha kell még adhatunk hozzá alaplevet, hogy jó szaftos legyen, összeforraljuk, majd apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a brassói aprópecsenyés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a tésztareceptek is érdekelhetnek:
5 hozzávalós paradicsomos tészta