Hozzávalók
- 100 g kenyérszalonna
- 1 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 200 g burgonya (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 2 db tojás
- 50 ml habtejszín
- 0.25 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 0.25 db kápia paprika
- 0.25 db sárga kaliforniai paprika
- 3 db koktélparadicsom
Szalonnás-krumplis omlett
Hozzávalók
- 100 g kenyérszalonna
- 1 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 200 g burgonya (tisztított mennyiség)
- só, bors
- 2 db tojás
- 50 ml habtejszín
- 0.25 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 0.25 db kápia paprika
- 0.25 db sárga kaliforniai paprika
- 3 db koktélparadicsom
Így készül a szlaonnás-krumplis omlett.
Az omlett elkészítésének első lépése, hogy a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, közepes lángon kisütjük a zsírját az olajon. Rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk.
A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk, amíg pirul a hagyma.
Kinyomkodjuk a krumpliból a vizet, és ezt is a serpenyőbe dobjuk. Borsozzuk és tovább pirítjuk, míg a burgonya megpuhul.
A tojásokat egy tálba ütjük, sózzuk és elkeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a burgonyás alapra, egyenletesen eloszlatjuk, és alacsony lángon készre sütjük. Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel, félbehajtjuk, és friss zöldségekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a szalonnás-krumplis omlett recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Reggelire kerestek recepteket, hogy jól induljon a napotok? A szalonnás-krumplis omlett mellé ezeket ajánlunk még néhány kaját, amivel tutira levesztek a lábáról bárkit!
Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta