Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
1 burger zsemle
200 g marhahús darálva
6 szelet bacon (nem túl zsíros)
2 tojás
100 g cheddar sajt
kevés saláta
1 paradicsom
BBQ szósz

A “malaclekvárhoz”:

2 szelet csont nélküli tarja
só, bors
olaj
balzsamecet
50 - g barna cukor
100 ml cider

Az uborkasalátához:

2 db kovászolni való uborka
200 ml almaecet
50 g barna cukor
1 tk só
1 fej hagyma
1 tk mustármag
1 tk zellermag
1 tk kurkuma
Hirdetés

Burger kompromisszumok nélkül

Ha annyira éhes vagy, hogy úgy érzed egy egész marhát meg tudnál enni, hát akkor tedd. Itt a recept! Brutttális!
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
1 burger zsemle
200 g marhahús darálva
6 szelet bacon (nem túl zsíros)
2 tojás
100 g cheddar sajt
kevés saláta
1 paradicsom
BBQ szósz

A “malaclekvárhoz”:

2 szelet csont nélküli tarja
só, bors
olaj
balzsamecet
50 - g barna cukor
100 ml cider

Az uborkasalátához:

2 db kovászolni való uborka
200 ml almaecet
50 g barna cukor
1 tk só
1 fej hagyma
1 tk mustármag
1 tk zellermag
1 tk kurkuma

A tarjaszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd oldalanként 4-4 percig grillezzük. 10 percig állni hagyjuk, majd felkockázzuk. Egy vastag falú edényben olajban apróra vágott hagymát pirítunk, majd néhány perc után mehet rá a barna cukor, összekeverjük és 1-2 percig gyakori kevergetés mellett együtt főzzük. Ekkor mehet rá a balzsamecet, a cider és beledobjuk a felkockázott tarját. Addig főzzük, amíg besűrűsödik és ragacsos masszaként veszi körül a húsdarabokat. “Malaclekvár” kész! 🙂

Az uborkákat közepesen vastag karikára vágjuk, besózzuk és kb. 1,5 órán át állni hagyjuk, ekkor lemossuk őket és összekeverjük a felkarikázott hagymával. Az ecetet összeforraljuk a cukorral és a fűszerekkel, majd ráöntjük a hagymás-uborkás keverékre. Legalább 24 órán át állni hagyjuk hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Egy nagyjából a burger zsemle átmérőjével megegyező méretű kis hőálló edényt kibélelünk baconnel, úgy, hogy az oldalain mindenhol túllógjanak a szeletek. Beleütünk két tojást majd visszahajtjuk a bacon túlnyúló széleit. Mehet a grillre és mindkét oldalán kb. 4 percig sütjük. Kivesszük a sütőformából és félretesszük. A darált húsból 2 egyforma méretű pogácsát formázunk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát és grillre dobva ízlés szerint készre sütjük, úgy hogy félidőben mindkét húspogácsára hatalmas adag reszelt cheddart zúdítunk.

A félbevágott zsemlék mindkét oldalát néhány másodperc alatt meggrillezzük. Az összeszerelésnél a  zsemle alsó felére jó adag BBQ szószt teszünk, erre mehet némi csíkokra vágott saláta. Erre teszünk egy kanállal a „malaclekvárból”, majd megy rá  a két hús, a baconben sütött tojás, újabb adag BBQ szósz, végül egy szelet paradicsom és az uborkasaláta. Rátesszük a zsemle felső részét és kész.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások