Hozzávalók
- 250 ml natúr joghurt
- só, bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk provence-i fűszerkeverék
- 400 g csirkemellfilé
- 6 ek burgonyakeményítő
- 100 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 50 g kéksajt
- ½ db lime
- 4 ek tejföl
- só, bors
Hozzávalók
- 250 ml natúr joghurt
- só, bors
- 2 tk fokhagymapor
- 2 tk provence-i fűszerkeverék
- 400 g csirkemellfilé
- 6 ek burgonyakeményítő
- 100 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 50 g kéksajt
- ½ db lime
- 4 ek tejföl
- só, bors
A provence-i popcorn csirke elkészítéséhez először a natúr joghurtot összekeverjük 300 ml vízzel, sózzuk és ízesítjük a fokhagymaporral, valamint borssal. Mozsárban megtörjük a provence-i fűszert és ezt is hozzáadjuk a joghurtos alaphoz. A csirkemellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, belekeverjük a pácba és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Ha lejárt az idő, a pácból kiemelve beleforgatjuk a kockákat a burgonyakeményítőbe, aztán mehet vissza a pácba, majd a panko morzsába. Bő, kb. 170 fokra melegített olajban 2-3 perc alatt kisütjük a csirkekockákat, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket.
A kéksajtos mártogatóshoz a sajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét, és villával fellazítjuk. Hozzákeverjük a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. A kész csirkefalatokat a mártogatóssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetés: 1 óra
Ha tetszett a provence-i popcorn csirke recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!