Hozzávalók
A kroketthez
- 500 g főtt krumpli
- 50 - 100 g bacon
- 50 g cheddar sajt
A panírhoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
- 50 g torma
- 100 g majonéz
- 50 g tejföl
- ½ db citrom leve
- 1 tk cukor
- só
- bors
Gyors házi krokett baconnel
Hozzávalók
A kroketthez
- 500 g főtt krumpli
- 50 - 100 g bacon
- 50 g cheddar sajt
A panírhoz
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
- 50 g torma
- 100 g majonéz
- 50 g tejföl
- ½ db citrom leve
- 1 tk cukor
- só
- bors
Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a bacon szeleteket. Majd ezeket apró kockákra vágjuk és a reszelt sajttal és a főtt tört krumplival összekeverjük. A mártogatóshoz a tormát, a tejfölt, a majonézt a fél citrom levével és a cukorral elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük.
A krumplis masszából kis kroketteket formázunk és egyesével bepanírozzuk, majd olajban, aranybarnára sütjük őket. Melegen, a házi mártogatóssal tálaljuk.