A tuti grillkaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 kg csirkemell
- só
Az indiai páchoz
- ½ tk őrölt koriander
- 0.25 tk őrölt kardamom
- ½ tk garam masala
- ½ tk római kömény
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk kurkuma
- ½ tk görögszéna
- 0.25 tk pirospaprika
- 3 ek görög joghurt
A lemon-thyme páchoz
- 1 db citrom
- 1 nagy csokor kakukkfű
- 1 tk tört bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 fej salottahagyma
- 200 ml olívaolaj
Mustáros-ánizsos
- 1 tk magos mustár
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk sima mustár
- 1 tk méz
- 1 tk őrölt bors
- 4 db csillagánizs
- 1 tk őrölt édesköménymag
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
A tuti grillkaják támogatója a
A tuti grillkaják támogatója a
Hozzávalók
- 2 kg csirkemell
- só
Az indiai páchoz
- ½ tk őrölt koriander
- 0.25 tk őrölt kardamom
- ½ tk garam masala
- ½ tk római kömény
- ½ tk fokhagymapor
- ½ tk kurkuma
- ½ tk görögszéna
- 0.25 tk pirospaprika
- 3 ek görög joghurt
A lemon-thyme páchoz
- 1 db citrom
- 1 nagy csokor kakukkfű
- 1 tk tört bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 fej salottahagyma
- 200 ml olívaolaj
Mustáros-ánizsos
- 1 tk magos mustár
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk sima mustár
- 1 tk méz
- 1 tk őrölt bors
- 4 db csillagánizs
- 1 tk őrölt édesköménymag
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
A 3-féle pácolt csirkemell grillen készül ezúttal. A csirkemelleket megtisztítjuk, majd hosszában, vízszintesen félbevágjuk. Az indiai páchoz tartozó alapanyagokat összekeverjük, és belehelyezzük a csirkemell egyharmadát, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A lemon-thyme páchoz a citrom héját egy hámozóval lehúzzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a borsot, a megroppantott fokhagymákat, a hosszában kettévágott salottahagymát és az olívaolajat, majd az összes alapanyagot összekeverjük, belehelyezzük a csirkemellek egyharmadát, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A mustáros-ánizsos páchoz tartozó alapanyagokat összekeverjük, majd a csirke egyharmadát belehelyezve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Az összes pácolt csirkét felhasználás előtt minimum 30 perccel vegyük ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen. Közvetlenül felhasználás előtt sózzuk az összes csirkemellet. A lemon-thyme pácosra még ráfacsarjuk 1 db citrom levét.
Közepesen magas hőmérsékleten, 5-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a csirkéknek. Érdemes egy szeletet levenni a grillről, és kettévágva ellenőrizni, hogy kellően átsült-e már, de még nem száradt ki. Ha van maghőmérőtök, akkor a hús közepébe szúrva 70-72 fokosnak kell lennie a tökéletesen szaftos végeredményhez.
- Elkészítési idő: 45 perc
- Pihentetés: 1 nap
Ha tetszett a 3-féle pácolt csirkemell grillen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket jól meggrilleztük!
Ez a tökéletes töltött burgonya és grillezett camambert
Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával