Biztosan sokan kóstoltatok már bárokban, kávézókban valamilyen virág ízesítésű szörpöt vagy limonádét. Most otthon is elkészítheted ezeknek az italoknak a fő alkotóelemét, az édes szörpalapot. Ez a levendulás kifejezetten nagy kedvencem, főleg ebben a mézes verzióban.
A mézes levendulaszörp összetevőit elkeverjük egy lábasban, majd fél napig hagyjuk állni. Ezután felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, egy gézen vagy konyharuhán átszűrjük. Ezután egy nagyobb üvegbe töltjük, limonádék alapjaként használjuk, de akár ízesített fröccsöt is készíthetünk belőle kevés rozé borral és szódával.
Elkészítési idő: 30 perc + fél nap pihentetés
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Figyeljetek rá, hogy kezeletlen héjú citromot vásároljatok (vagy alaposan mossátok meg)!
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.