A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A majonézhez
- 1 db tojás
- 1 tk mustár
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 1 tk vörösborecet
- 250 ml étolaj
- 1 ek áfonyalekvár
A céklaslaw-hoz
- 150 ml tejföl
- só, bors
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 db cékla (300 g/db)
- 4 szál újhagyma
- ½ db citrom leve
Az édesburgonyachipshez
- 1 db édesburgonya (300 g/db)
- bő étolaj a sütéshez
- só
Az összeállításhoz
- 1 csomag halrudacska (420 g-os kiszerelés)
- 2 db ciabatta
- 100 g fodros saláta
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A majonézhez
- 1 db tojás
- 1 tk mustár
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 1 tk vörösborecet
- 250 ml étolaj
- 1 ek áfonyalekvár
A céklaslaw-hoz
- 150 ml tejföl
- só, bors
- 1 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 db cékla (300 g/db)
- 4 szál újhagyma
- ½ db citrom leve
Az édesburgonyachipshez
- 1 db édesburgonya (300 g/db)
- bő étolaj a sütéshez
- só
Az összeállításhoz
- 1 csomag halrudacska (420 g-os kiszerelés)
- 2 db ciabatta
- 100 g fodros saláta
Először elkészítjük a majonézt, amihez egy magas falú edénybe tesszük a tojást, a mustárt, a citromlevet, sót és borsot, a vörösborecetet, majd a botmixer segítségével folyamatosan turmixoljuk és egyenletesen adagoljuk hozzá az olajat, amíg át nem változik majonézzé.
A majonézünkből 2 evőkanállal félretesszük a céklaslaw-hoz, a többit pedig egy kis áfonyalekvárral feltuningoljuk.
A céklaslaw-hoz egy tálban elkeverjük a tejfölt a félretett majonézzel, egy kis sóval és borssal, majd ha ezzel megvagyunk, belereszeljük a répát és a céklát, hozzáadunk egy kevés felaprított újhagymát, nyomunk hozzá citromlevet, majd összekeverjük és tálalásig félretesszük.
Az édesburgonyachipshez egy mandolin segítségével vékony szeleteket hasítunk a batátából, majd bő olajban kisütjük és még forrón sózzuk. A halrudakat ugyanebben az olajban kisütjük, és jöhet a szendvicsek összeállítása.
Lepirítjuk a félbevágott ciabattákat, megkenjünk az áfonyás majonézzel, teszünk rá fodros salátát, a tuti céklaslaw-t, jöhetnek a halrudak és az édesburgonyachips is. A ciabatták tetejét is megkenjük a lekváros majonézzel, ráhelyezzük a szendvicsekre és kész is vagyunk!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a karácsonyi halas szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!