Hozzávalók
A krémhez
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 150 g porcukor
- 110 g étcsoki
- 2 ek holland kakaópor
- 180 ml hideg habtejszín
- 8 db fagyitölcsér
A mázhoz
- 80 g olvasztott étcsoki
Téli fagyi
Hozzávalók
A krémhez
- 250 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 150 g porcukor
- 110 g étcsoki
- 2 ek holland kakaópor
- 180 ml hideg habtejszín
- 8 db fagyitölcsér
A mázhoz
- 80 g olvasztott étcsoki
A téli fagyi krémjéhez a vajat habosra keverjük a porcukorral. Közben az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd ezt összekeverjük a vajas porcukorral és a kakaóporral. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a vajas csokiba, majd ezt a krémet beletöltjük a fagyitölcsérekbe, és hűtőbe rakjuk őket dermedésig.
Ezután vízgőz fölött felolvasztjuk a mázhoz való étcsokit, belemártjuk a tölcsérek tetejét, és ha megszilárdult a csoki, már kész is vagyunk a téli fagyival.
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!