Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+
400 g szeletelt tarja
200 ml sertészsír

A páchoz

só, bors
1 ½ tk pirospaprika
1 tk sűrített paradicsom
1 csipet őrölt kömény
1 tk mustár
4 - 5 db babérlevél
3 - 4 gerezd fokhagyma
100 ml olaj
1 fej hagyma felszeletelve
½ üveg száraz fehérbor

Az összeszereléshez

4 db zsemle
1 db paradicsom
friss zöldsaláta
1 fej lilahagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bifana, a portugálok legjobb szendvicse

Zé nemrég Lisszabont zabálta fel, ott találkozott ezzel a nemzeti klasszikussal. Nem kell egy gourmet-fogásra gondolni: egy nagyon király, szaftos hús belepakolva egy zsemlébe, és már kész is! Na persze az élmény sokkal nagyobb, ha megkóstoljátok, mert isteni! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
400 g szeletelt tarja
200 ml sertészsír

A páchoz

só, bors
1 ½ tk pirospaprika
1 tk sűrített paradicsom
1 csipet őrölt kömény
1 tk mustár
4 - 5 db babérlevél
3 - 4 gerezd fokhagyma
100 ml olaj
1 fej hagyma felszeletelve
½ üveg száraz fehérbor

Az összeszereléshez

4 db zsemle
1 db paradicsom
friss zöldsaláta
1 fej lilahagyma
Bevásárlólistához adom

Ha a tarja nem elég vékony szeletekben van, akkor húslapítóval kilapítjuk. A húst egy nagy tálba tesszük, a fűszereket rászórjuk, majd a pác többi alkotóelemét is hozzáadjuk, a végén felöntjük fehérborral. Jól összeforgatjuk és 3-4 órára, vagy akár egy egész éjszakára, a hűtőbe rakjuk pácolódni. A hús alól a pác levét a bográcsba öntjük, hozzáadjuk a zsírt, és ha összemelegedett, kb. 10 perc alatt megsütjük benne a hússzeleteket.

Bifana

Ezután már csak össze kell rakni a szendvicset: az eredeti verzióban a zsemlék mindkét oldalát megkenjük mustárral és pár szelet húst raknak közé, a felturbózott verzióban a mustárra kerül pár szelet paradicsom, friss saláta és pár karika lilahagyma is.

Ha tetszett a bifana receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások