Hozzávalók
- 1.2 kg csirke far-hát
- 6 l víz
- 3 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (150 g/szál)
- 220 g zellergumó
- ½ db karalábé (300 g/db)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- ½ db tv-paprika (140 g/db)
- 1 db paradicsom (130 g/db)
- 5 cm gyömbér
- 1 db szerecsendió
- 1 db csillagánizs
- 1 mk sáfrányos szeklice
- 1 tk egész bors
- só
- 300 g cérnametélt
Húsleves csirke far-hátból
Hozzávalók
- 1.2 kg csirke far-hát
- 6 l víz
- 3 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (150 g/szál)
- 220 g zellergumó
- ½ db karalábé (300 g/db)
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- ½ db tv-paprika (140 g/db)
- 1 db paradicsom (130 g/db)
- 5 cm gyömbér
- 1 db szerecsendió
- 1 db csillagánizs
- 1 mk sáfrányos szeklice
- 1 tk egész bors
- só
- 300 g cérnametélt
A húsleveshez a far-hátat egy nagyobb fazékba tesszük és felöntjük a vízzel. Felforraljuk, de közben folyamatosan lehabozzuk. Néha-néha keverjünk is bele a lébe, hogy minden hab a felszínre jöjjön. Amikor már szinte teljesen elmúlt a habzás, minimálisra vesszük a hőfokot, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz.
Beletesszük a fazékba a megpucolt, egész sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét, a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, a gyömbért, a szerecsendiót, a csillagánizst, a szeklicét és a borsot, és megsózzuk. Gyöngyözve minimum 3, de akár 4 órán keresztül főzzük. Amikor elkészült, 10 percet hagyjuk állni, hogy leülepedjen, majd a húst és a zöldségeket kivesszük a levesből.
A cérnametéltet egy kevés átszűrt lében, a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, majd kis lyukú szűrőn rászűrjük a kívánt mennyiségű levest. A zöldségekkel és a hússal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 4 óra
Ha tetszett a csirke farhát leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!