Hirdetés

Házi halfalatok

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
500 ml tej
2 db babérlevél
1 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
800 g fehér húsú halfilé (mi alaszkai tőkehalat használtunk)
só, fehér bors
1 mk morzsolt oregánó
1 mk szárított petrezselyem
1 tk mustár
1 db citrom reszelt héja
350 g áttört főtt burgonya
1 - 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

A panírozáshoz

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
4 db tojás
200 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Házi halfalatok

A halfalatokat imádják a gyerekek. Próbáljátok ki a házi verziót, ami most teljes kiőrlésű bundát kapott.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
500 ml tej
2 db babérlevél
1 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
800 g fehér húsú halfilé (mi alaszkai tőkehalat használtunk)
só, fehér bors
1 mk morzsolt oregánó
1 mk szárított petrezselyem
1 tk mustár
1 db citrom reszelt héja
350 g áttört főtt burgonya
1 - 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

A panírozáshoz

100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
4 db tojás
200 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A házi halfalatokhoz a tejet felforraljuk a babérlevéllel, a félbevágott hagymával és fokhagymagerezdekkel, majd beletesszük a halfilét, és alufólia alatt, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

A puha halat egy tálba szedjük, villával összetörjük, és összekeverjük a fűszerekkel, a mustárral, a citrom héjával, illetve a tört burgonyával. Ha nem állna eléggé össze, egy kis zsemlemorzsával segítünk az állagán. A lényeg, hogy formázható legyen.

A kész masszát hagyjuk hűtőhidegre hűlni, majd egy tálcán szétterítjük, és tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk. A visszamaradt masszából mi rudakat formáztunk. Mindet egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és fagyasztóba rakjuk, hogy keményre dermedjen.

A kemény halfalatokat klasszikus módon lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és 170 fokos forró olajban, kb. 5-6 perc alatt, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Köretnek bármi megfelelő, de leginkább friss zöldségekkel ajánljuk.

  • Előkésztési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: kb 30 perc
  • Hűtési idő: kb. 60 perc
  • Összesen: kb. 105 perc
házi halfalatok
Házi halfalatok

Ha tetszett a házi halfalatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Sajtos-brokkolis tésztasaláta

Mini ketchupos hot dog

Kakaós maci süti

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?