Hozzávalók
- 4 db csirkefelsőcomb (kb. 500 g / 4 db)
- só, bors
- 8 szelet bacon (kb. 100 g / 8 szelet)
- 500 g krumpli
- 1 fej hagyma (kb. 150 g / fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy ág friss rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml száraz fehérbor
A mártáshoz
- a csirke szaftja
- 30 g vaj
- 1 tk keményítő + 1 ek víz
Részeges csirke
Hozzávalók
- 4 db csirkefelsőcomb (kb. 500 g / 4 db)
- só, bors
- 8 szelet bacon (kb. 100 g / 8 szelet)
- 500 g krumpli
- 1 fej hagyma (kb. 150 g / fej)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy ág friss rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 300 ml száraz fehérbor
A mártáshoz
- a csirke szaftja
- 30 g vaj
- 1 tk keményítő + 1 ek víz
A részeges csirke elkészítéséhez a combokat sózzuk, borsozzuk, és betekerjük a baconnel. A krumplit 3-4 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk a vékonyra szeletelt hagymával, a fokhagymával, a felaprított rozmaringgal, sóval, borssal és olívaolajjal.
Közepes sütőtepsire tesszük, rápakoljuk a húsokat, leöntjük a fehérborral, és lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük 40 percre. Ezután leszedjük a fóliát, és így sütjük tovább 40 percig.
Ha szeretnénk, leönthetjük a szaftját egy szűrőn keresztül egy gyorsforralóba, 4-5 percig erős lángon forraljuk, beledobjuk a vajat, majd a vízzel kikevert keményítővel sűrűre forraljuk, és ezzel tálaljuk a húst.
Ha tetszett a részeges csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!