Hozzávalók
- 100 g friss medvehagyma
- 100 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 150 g főtt krumpli
- 400 g liszt
- 100 g puha vaj
- 1 ½ tk só
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás + 1 db a lekenéshez
Medvehagymás-krumplis pogácsa
Hozzávalók
- 100 g friss medvehagyma
- 100 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 150 g főtt krumpli
- 400 g liszt
- 100 g puha vaj
- 1 ½ tk só
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás + 1 db a lekenéshez
A medvehagymás-krumplis pogácsa elkészítéséhez meglepő módon először felaprítjuk a medvehagymát. 😀 Egy nagy keverőtálba tesszük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd mehet bele a többi hozzávaló is. 7-8 percig dagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkán 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 5-7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és mehet a tepsire. Lefedjük, és hagyjuk kelni 5 percig. Ezután lekenjük a felvert tojással, és 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!